Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Према већ утврђеном богослужбеном поретку наше Свете Цркве, а радујући се новом лету Господњем и благословима које ће нам донети, у Саборној цркви у Сремским Карловцима је торжествено и радосно обележен почетак новог лета и имендан Његовог Преосвештенства, Епископа и пастиреначалника Цркве у Срему, Господина Василија.
Празнично бденије у 16:30 часова служио је старешина Саборне цркве, протојереј Јован Милановић, ректор богословије, уз саслужење часног ђакона Ђорђа Милидрага. За певницом су певали свештенство и професори богословије.
У поноћ је карловачка „Бимба“ – највеће звоно Саборне цркве – огласила почетак нове године Господње и призвала све да молитвом уђемо у нову годину. Молебан је служио Преосвештени Господин Василије уз саслужење протојереја Јована Милановића и часног ђакона Горана Власца. Господин Епископ је у беседи изразио радост што нас је Господ удостојио новог лета и своје надање да ће нас Господ ослободити свих болести, жалости и туга у години која је пред нама.
На сам дан, у 9:30 часова почела је Света Литургија којом је началствовао Епископ сремски Господин Василије уз саслужење крстоносног протојереја Бранислава Поповића, пензионисаног пароха румског протојереја Јована Милановића, ректора богословије и јереја Станка Лакетића, пароха сремскокарловачког, те ђакона Горана Власца и Ђорђа Милидрага. Хор Саборне цркве је својим благословеним гласовима увеличао ово сабрање. После заамвоне молитве благосиљано је славско жито и пререзан колач поводом имендана Његовог Преосвештенства. У својој беседи Господин Епископ Василије је подсетио на лепоту живота по Богу као и чињеницу да нам је време дато да бисмо попут Светог Василија Великог били и остали служитељи Божији.
Након Свете Литургије Господин Епископ је служашче свештенство и ближе сараднике угостио у резиденцији.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла