Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и добротом Епископа бачког г. Иринеја, састанак уредникâ црквених електронских медија који делују у Србији, одржан је у суботу 8. октобра 2016. године, у просторијама радија Беседе, у Новом Саду.

Састанку су присуствовали представници радио станица из Београда, Ваљева, Пријепоља, Крагујевца, Суботице, Сомбора, Бачке Паланке, Руме и Новог Сада као и представник телевизије Храм, протопрезвитер-ставрофор Стојадин Павловић, који је изложио искуства једине црквене телевизије, која делује у Архиепископији београдско-карловачкој. Представници Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама, Секретаријата за јавно информисање  и Секретаријата за културу, својим учешћем допринели су сагледавању актуелних медијских прилика у нашој земљи, и понудили свесрдну помоћ у даљем развоју црквених медија у Србији.

Поздравну реч је упутио и срдачну добродошлицу пожелео презвитер Жељко Латиновић, главни и одговорни уредник радија Беседе, који је изразио радост што се овај састанак електронских медија Српске Православне Цркве одржава у Новом Саду. Такође, отац Жељко је додао да се нада да ће овај састанак допринети бољем и квалитетнијем стварању програма којeг презентујемо путем наших радио станица и телевизије.

После обраћања уредника радија Беседе, г. Владимир Тодић, из Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама је истакао да је обавеза Управе да помаже црквене медије који се труде да остваре значајну мисију ширења хришћанских, моралних и основних људских вредности у друштву. Примећујући да су данас садржаји који су доступни на комерцијалним медијима углавном непримереног карактера за значајну већину слушалаца.

Помоћник покрајинског секретара за јавно информисање, медије и аналитику г. Ђорђе Вукмировић позитивно је оценио утицај црквених медија на људе у нашој земљи и истакао да је охрабрујуће чути нове гласове истине и наде који засигурно шире црквени електронски медији.

Национални приоритет је обнова хришћанске културе коју носи, чува и пропагира Црква и неопходно је успоставити јасне критеријуме деловања у садашњости како би морални дух нашег народа остао на завидном нивоу, поручио је г. Мирослав Илић, помоћник покрајинског секретара за културу задужен за односе са Црквама и верским заједницама.

Представници црквених електронских медија су усагласили начин и интензитет размене информација које су актуелне, корисне и занимљиве слушаоцима и које шире поруке вере, мира и љубави. Сваки медиј је представио емисије које остале радио станице могу преузети као би сви унапредили квалитет програма.

После кратког предаха учесници данашњег састанка су посетили Саборну и Николајевску цркву а по повратку у просторије Информативне службе Епархије бачке гости су се упознали са програмом радија Беседе и начином рада у овој медијској установи. Представници државних и покрајинских власти и уредници радио станица и телевизије Храм су за радио Беседу дали кратке изјаве.

Наредни састанак је договорен за 22. новембар, а домаћин сусрета ће бити телевизија Храм.

Извор: Епархија бачка


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла