Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На 7. међународном конкурсу часописа “Авлија” (Република Црна Гора), за најбољу песму и причу у региону за 2017. годину у категорији младих песника, чланови дружине “Змај у зеленим чарапама“, вероучитељa Милошa Јефтићa су освојили 1. место за поезију, а 2. и 3. место за прозни рад!

Кристина Арсенијевић, је поделила 1. мјесто за поезију са Канитом Шаботић, а 2. место за прозу са својом колегиницом из “Змаја у зеленим чарапама”, Дејаном Лукић, док је 3. место припало Александри Петровић, такође из литерарне дружине вероучитеља Милоша Јефтића. Taкo дa je Кристина Арсенијевић најуспешнија млада књижевница у региону, по оцени жирија.

“Сви чланови дружине “Змај у зеленим чарапама“ заслужују награде, јер заиста пишу боље од других, што потврђују бројне награде”, изјавили су из редакције часописа “Авлија”, Република Црна Гора.

Вероучитељ Милош Јефтић је рекао: “Ово је други, велики међународни успех дружине, у задњих пар недеља (у децембру смо освојили 2. место у Словенији на пословном Case study такмичењу). Ha жaлocт, многе моје, цењене колеге оштро противе нашем раду у школи, па је тешко радити у таквој атмосфери”.

Кратак историјат дружине „Змај у зеленим чарапама“

Од продаје прве тампане збирке 2011. г. која је штампана по благослуву Његовог Преосвештенсвта, епископа сремског Господина Василија, окречили смо две запуштене школе у Пећинцима. Од тада радови литерарне литерарне дружине „Змај у зеленим чарапама“ штампани су у више од 30 књига у шест држава и превођени на белоруски, италијански, енглески и немачки, а дружина је освојила више од 200 литерарних награда само школске 2011/12. године (1. , 2. и 3. место на републичком такмичењу из Српског језика и добили награду од Владе АП Војводине за ментора даровитог ученика и награду од Министарства просвете републичке Владе за стручни допринос).

A  2017. je oсвојена једна светска, једна међународна, једна регионална и једна републичка награда. Били смо код Председника Србије, Председника САНУ, ЊКВ Краља Александра 2, градоначелника Љубљане, Амбасади Србије у Словенији, у ЕY, КПМГ, ФОН… Објављено је више од 60 чланака у разним медијима, моји ученици су волонтирали на међународном филмском фестивалу. Учестовао сам на међународном симпозијуму на БФ СПЦ, два консултативна састанка у Влади Србије, на скупу Владе Војводине, у раду жирија за избор најбољег ђака Срема, био са ученицима на великом православном сабору. Склопили смо пријатељства и потписали споразуме са 2 школе у Љубљани, Република Словенија…

“Ha жaлocт, многе моје, цењене колеге оштро противе нашем раду у школи, па је тешко радити у таквој атмосфери”, рекао је вероучитељ Милош Јефтић.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла