Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Први братски састанак новог архијерејског намесника старопазовачког са свештенством

Уочи Св.мученика Евлампија и Евлампије, дана 22.октобра 2020.године, у 18 часова у храму Свете Петке у Новој Пазови, Акатист овој светитељки служили су протојереј-ставрофор Кристо Алексић, протојереј Миодраг Лујић, јереј Зоран Ерић и jереј Милош Лукић. Појали су свештеници старопазовачког намесништва.
После Акатиста су сви свештеници прешли у црквену салу при храму Свете Петке. После Молитве Светом Духу, протојереј Зоран Јовић арх.намесник старопазовачки је одржао уводну реч где се представио на новој дужности, а на коју га је поставио Епископ сремски Господин Василије.
Отац Зоран је позвао свештенике на братску љубав на првом месту, а затим и на сарадњу, духовни рад и свестрано поштовање, сећајући се свагда и свуда на какву службу смо призвани.
Касније се током састанка разговaрало о административним и парохијским обавезама, размењујући стара и нова искуства у свештеничкој служби.
Свештеници су честитали новом архијерејском намеснику на постављењу, а и ми се придружујемо речима:
„на многаја љета.“
ђакон Светогор Сандић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла