Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

               Доласком за новог илиначког пароха, презвитера Бориса Фајфрића, ЦО Илинци је покренула издавачку делатност, а која се за сада заснива на реиздавању књига од старих свештеника и богослова из шидског намесништва. Прва књига, под називом Декламације,   изашла је 2015. године од некадашњег старог илиначког свештеника Николе Ковачевића, а коју је издао давне 1891. године. Књига представља збирку црквених песама од поменутог свештеника, а коју је он наменио деци и омладини, како би се кроз црквене песме научили православном хришћанству и остали доследни путу Царства Небеског.

            Друга књига је изашла 2016. године, под називом Беседе од свештеника Јована Јеремића, пароха бачиначкога, а касније и сремскокарловачког, који је, поред парохијске дужности, вршио фунцкију главног и одговорног уредника часописа Српски Сион. Свештеник Јован је издао три књиге својих беседа (прва 1886, друга 1898. и трећа 1930 године), која је једна од њих (друга) била награђена од Светог архијерејског сабора у Београду. У издању ЦО Илинци све три књиге су спојене у целину, тако да ово издање представља збирку беседа свештеника Јована Јеремића.

Трећа књига је издата исте године кад и Беседе,  под називом Ђачки погреб и представља песму коју је написао Јован Поповски 1897. године, некадашњи богослов и учитељ из Шида. Песму је посветио свом преминулом пријатељу из карловачке богословије, Ђорђу Трбојевићу.

            У нади да ће ова издања једне сеоске и мале црквене општине у Илинцима, подстаћи и друге црквене општине у оживљаввању дела старих свештеника на подручју епархије сремске, ЦО Илинци ће, на челу са свештеником Борисом Фајфрићом, са љубављу и пожртвованошћу наставити своју издавачку делатност.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла