Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Пећинци

Пећинци

Јуче су са звоника пећиначке цркве скинута звона и послата на репарацију, јер им је по речима месног пароха Бојана Мијановића због оштећења већ годинама нарушена акустичност. По његовим речима два мања звона ће бити репарирана, док ће велико звоно бити претопљено, за шта ће локална самоуправа издвојити из буџета близу два милиона динара. У ова средства је укључена и уградња новог система за даљинско управљање звонима.

„Највеће звоно тешко 500 килограма постављено је 1972. године, али је у међувремену оштећено и поред више покушаја варења разним методама нисмо успели да му вратимо звучност коју је некада имало, тако да је претапање било једино решење. Када су погледали стање два мања звона, од 100 и 300 килограма, која су постављена 1923 године, стручњаци су закључили да им је потребна репарација и чишћење. Након претапања највећег и поправке два мања звона биће замењена носећа конструкција и уграђен електрични механизам за даљинско управљање звонима. Захвалан сам локалној самоуправи која у потпуности финансира ове радове, као и господину Миленку Ђурђевићу који је обезбедио потребну механизацију, и свим људима који су дошли да помогну у извођењу ових радова“ – рекао је отац Бојан Мијановић.

извор pecinci.org


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла