Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На самом почетку Часнога поста, у њену прву недељу, када наша Света Црква Православна обележава успомену на једну од њених великих победа, торжественом Литургијом је у Бусијама началствовао протојереј-ставрофор проф. Душан Петровић, ректор Карловачке гимназије (у пензији), уз саслужење пароха бусијских, протојереја Миће Ристића (старешине цркве) и јереја Николе Ерцега.

Да ову победу и победиоца, поново прославе, верни народ Бусија  је испунио цркву како би и литургијским учешћем додао молитве на дугу бројаницу од победа и читаву војску победилаца.

Благословене и свете душе окупљене  у недељу 5. марта 2023. године Светих равноапостолних Ћирила и Методија, подсећају се на многобројне победе наше вере.

Апостол је данас читао вероучитељ Милан Шево који се старао да се ученици основне школе „Бранко Радичевић“ припреме за Свето Причешће и причесте се Телом и Крвљу Господа нашег Исуса Христа.

У надахнутој проповеди отац Мићо је вернима поручио да се држимо своје вере, Светих отаца, наших светитеља Саве, Николаја Охридског и Жичког, Преподобног Јустина Ћелијског и свих са њима.

После торжествене Литургије сви су прешли у парохијску салу како би примили Реч Божју од протојереја-ставрофора Душана Петровића кроз предавање Улога и значај Поста за спасење. 

О Посту, његовом утемељењу, начину како  ћемо једноставно примењивати телесни и првенствено духовни Пост, казивао је отац Душан и учинио да се загреју срца надом и љубављу, и да јасно видимо Онога Који се невидљиво за Цркву своју бори и толиким је победама овенчава. Отворише речи проте Душана вид духовни да не заслепимо и у слепилу се не предамо непријатељу.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла