Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Мошти Светог Нектарија Егинског свечано су дочекане у недељу, 16. октобра 2022. године, у цркви Сабора Српских Светитеља у Руми.
 
Током недеље колико ће Свети Нектарије боравити у храму, Света Литургија служиће се сваког дана са почетком у 8 часова, Канон Светом Нектарију у 12 часова и у 17 часова – вечерас Богослужење са Акатистом овом Божјем угоднику.

Кивот са честицом моштију из Сремских Карловаца, по благослову Епископа сремског г. Василија, донео је ректор Карловачке богословије, протојереј-ставрофор Јован Милановић.
Литију је предводило свештенство храма, протојереј Бранислав Мишковић, старешина цркве са сабратом Вујадином Савићем и свештенством Епархије сремске.
Светосавски побожни српски народ Руме, Сремске Митровице, Београда, Новог Сада и дивних сремских села достојно је дочекао Светитеља. Многи су били на Егини и тамо принели молитве за здравље Светом Нектарију.
Данас, то све је једна породица: Свих Српских Светитеља, Божјег угодника Нектарија Егинског, Старца Порфирија, Светог Пајсија Светогорца и Светог Јакова Цаликиса који су живописани на једном од зидова овог велелепног румског храма. Годинама се верни из Србије моле пред Светим Нектаријем Егинским.
Одслужен је Акатист Светом Нектарију Егинском Чудотворцу, светитељу који је познавао само свој манастир, а њега познаје читав свет, како је рекао отац Јован Милановић, после Акатиста.
Отац Бранислав Мишковић се обратио Светитељу, непосредно и из срца, као што се свако од нас обраћа, захваљујући се Свецу што је дошао у Храм Сабора Српских Светитеља, донео благослов Божји, а верне је позвао да у молитви и тиховању проведу наредну недељу пред моштима Светог Нектарија Егинског.
 Радуј се, Нектарије, архијереју Божији!

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла