Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Дана 05. 9. 2021, у Храму „Преноса моштију Светог оца Николаја“- Стари Бановци, након Свете Литургије, у присуству ђака, родитеља, осталог верног народа, извршен је чин молитвеног призива Св. Духа на почетку школске године. Литургијско сабрање, које је ове недеље било нарочито украшено маленим главицама које вире из првих редова испред иконостаса, у групицама првачића, који су одлучили да седну на под храма и храбро издрже цело богослужење, говори о деци, али и доброј пракси, која се све активније спроводи из године у годину у нашем народу. Ова заједничка пракса која повезује Цркву и Школу, испуњава унутрашњи простор дечије душе благословеним садржајем, који ће у каснијем будућем сећању, детета-човека, остати као залог добра и истине.

Старешина храма протојереј Александар Цвитановић је поздравио децу и упутио речи подршке, опомињући народ на неопходност доласка на богослужење и учествовање у Светим Тајнама Цркве. Родитељи,  као они који имају поверену им од Бога власт и одговорност над својом децом, поред свих обавеза које их неумољиво вуку на све стране, као човека данашњице, морају да обрате пажњу на духовни сегмент, веру православну која обликује наше цело биће и  који смо наследили од наших старих.

Вероучитељ, Дарко Зубовић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла