Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На дан прослављања Светог Варнаве Хвостанског и Беочинског, свету архијерејску Литургију у манастиру Преображења Господњег у Беочину служили су Преосвећена господа Епископи сремски Василије и новограчаничко-средњезападноамерички Лонгин.

У наставку богослужења архијереји су освештали новоподигнуту капелу посвећену Светом Варнави у манастирској порти. Ктитор овог Божјег дома, у коме ће се вршити богослужења док буде трајала обнова велике манастирске цркве, је г. Мирко Дуброја са породицом. Владика Лонгин је одржао свечану беседу у част Светог Варнаве и пренео поздраве и честитке његових потомака који живе у Варнавином родном граду Гери, у америчкој држави Индијани, као и осталих православних хришћана који молитвено прослављају спомен првог православног светитеља рођеног на северноамеричком континенту.

Извор СПЦ


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла