Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У недељу 6.септембра 2020.године, у храму Свете браће Ћирила и Методија на Бусијама са почетком у 18:00 часова, Молебан приликом почетка школског учења служили су протојереј-ставрофор Миле Јокић и протојереј Мићо Ристић.
 Деца овога места су се одазвала на позив вероучитељице Драгане Кончаревић, и дошла у свети храм на молебан. Ова школска година ће остати уписана као прва у којој ће ђаци Бусија кренути у новоотворену школу, која је скоро завршена, а потом и освећена од стране Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија.
Протојереј-ставрофор Миле Јокић је у беседи пренео благослов нашег Епископа Василија и посебно истакао и нагласио залагање и труд Епископа, да ова деца и будуће генерације имају своју школу. Прота Миле је похвалио децу за долазак на овај Молебан подсетивши их да буду добри, послушни, вредни и марљиви како у школи тако и ван ње.
После Молебана је служен Акатист Пресветој Богородици којој свагда прибегавамо да нас и сву децу спасе од свих беда и невоља и од сваке опасности.
Ђакон Светогор Сандић

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла