Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У недељу Шесту по Пасхи (о Слепом) , 24.маја, на празник Св. Кирила и Методија у храму који је посвећен овим светитељима у насељу Бусије, у 18 часова служен је Молебан Пресветој Богородици, а за спас православног народа у Црној Гори и на Косову и Метохији.
Молебан су служили протојереј Борис Милинковић, архијерејски намесник сремскокарловачки, протојереј Александар Цвитановић, јереји Бранислав Мишковић, Сава Мишановић, Милорад Бојчић и ђакон Светогор Сандић.
Појали су протојереј-ставрофор Споменко Грујић, јереји Драган Зорица и Стефан Трифковић, са другим свештеницима наше Епархије.
Надахнутом и поучном беседом се верном народу обратио протојереј Борис Милинковић, арх.намесник сремскокарловачки.
Затим су сви свештеници са народом изашли из цркве и испред спомен обележја одржали помен за упокојење уснулих слугу Божијих, праотаца, отаца, браће и сестара који своје животе положише на бранику вере православне и многострадалног народа српског.
Домаћини овога сабрања, протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки и протојереј Мићо Ристић су се захвалили на усрдним молитвама које упутисмо Пресветој Богородици за спас нашег народа и очување православних светиња тамо где су оне најугроженије.
„Спаси од беда слуге Твоје Богородице, јер сви после Бога к Теби прибегавамо, као неразрушивој тврђави и заштити.“ (Општи молебан Пресветој Богородици – Мали параклис)

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла