Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У тринаесту недељу по Духовима, по већ устаљеној пракси, ученици Основне школе “Вук Караџић“  из Сурчина заједно са својим вероучитељем Николом Ерцег саборно су дочекали почетак нове школске 2020/2021. године и молитвено призвали благодат Светога Духа за све што буду радили и учили у току ове школске године.

Светом Литургијом као Светајном Цркве је у недељу 6. септембра 2020. године у Храму Свете и Преподобне мати Параскеве у Сурчину началствовао протојереј  Душко Ђеорђић. На дан када наша Света Црква прославља  успомену на Светог свештеномученика Евтихија и Свете мученице Сире, служен је Чин призива Светога Духа којим је призвана благодат Светога Духа за почетак и благословену нову школску 2020/2021 годину. Црква почетак сваког посла означава молитвом, призивом Божјег имена како би се просветлеле наше мисли, руке и срца за чињење доброте. Наставни и васпитни процес је веома значајан за наш народ, за нашу децу – знање и васпитање деце предодређује нашу садашњост и будућност.

Сурчински храм био је испуњен великим бројем ђака који су пажљиво учествовали у молитви и Светом Причешћу, и који су дошли у пратњи својих родитеља те су и они на тај начин узели учешће у овом литургијском саборовању.

                                                                                                                                             Вероучитељ Никола Ерцег


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла