Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У другу недељу пред Божић – Недељу Праотаца, у нашем народу познатој као Материце, дана 29. децембра 2019. године, у храму Светих Кирила и Методија у Бусијама служена је Света Литургија, којом је началствовао Архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Миле Јокић, уз саслужење протојереја Миће Ристића, пароха бусијског.

За певницом су појали чланови црквеног хора у оснивању, предвођени маестралним хоровођом Тамаром Пајдић, професором музике.

Својим присуством молитвено сабрање увеличала су деца из Бусија, међу њима, свакако и чланови дечијег црквеног хора Анђелчићи којим руководи вероучитељ Стефан Гавровски.

Надахнутом беседом народу се обратио протојереј-ставрофор Миле Јокић, који је говорио о значају данашњег празника, посвећеног свим мајкама. Топлим речима прота Миле подсетио је све мајке колика је њихова улога и одговорност у васпитању деце.

Тим поводом уприличен је чин везивања мајки, које су децу даривале поклонима. Прота Миле захвалио се мајкама које су припремиле поколоне за децу, верном народу, као и вероучитељу Стефану Гавровском који је поделио позивнице деци и довео их у храм да се причесте. На Светој Литургији Телом и Крвљу Христовом причестило се око стотињак деце предшколског и школског узраста са својим родитељима.

Уследио је пригодан програм у храму, након чега су се деца упутила према црквеној сали, где су одржане редовне недељне активности.

Текст и фотографије припремио:

вероучитељ Стефан Гавровски


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла