Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У светлости празника Рођења Господњег у недељу 26. по Педесетници када прослављамо празник Материца у храму Свете браће Кирила и Методија у Бусијама, свету Литургију служили су  високопречасни оци, протојереј ставрофор Миле Јокић и протојереј Мићо Ристић. Ови дивни празници који претходе Божићу, посвећени су породици која представља основ Хришћанске вере и највиши идеал човечанства, а Црква као брижна мајка подједнако је загрлила и Дечицу и Мајке и Оце, давши свима простор у своме драгоценом календару. На велику радост живе Цркве Христове, уследио је позив проте Мила који је упућен свој деци, родитељима, учитељима, вероучитељима а који преносимо у целини.
,, НАЈСПАСОНОСНИЈА и НАЈРАДОСНИЈА
     В    Е    С    Т !
     Драги родитељи, учитељи, наставници и вероучитељи, пријатељи Бога и људи, јављамо Вам ЛЕПУ и РАДОСНУ ВЕСТ, да ћемо у НЕДЕЉУ-26. децембра служити св. Литургију и ПРИЧЕСТИТИ НАШУ ДОБРУ ДЕЧИЦУ.
     Света Литургија у нашем лепом храму у насељу Бусије почиње у 09:00 (у девет) сати. Довољно је да са децом дођете у храм око пола десет.
     ШТО СЕ ТИЧЕ ПОСТА, НЕКА
 ДЕЦА ПОСТЕ КОЛИКО МОГУ, АЛИ СА ВЕРОМ И ЉУБАВЉУ. НЕМОЈМО ДА ДЕЦА ЗБОГ ПОСТА ПОБЕГНУ ОД ПРИЧЕШЋА, ВЕЋ ДА ПРИЧЕШЋЕМ ЗАВОЛЕ ПОСТ!
     У недељу су и МАТЕРИЦЕ, ПА СРЕЋАН ВАМ ПРАЗНИК МАЈКЕ НАШЕ ДРАГЕ, ДОБРЕ И БРИЖНЕ.
     По завршетку Литургије, у сали парохијског дома, послужење и ЧАС ПЕВАЊА-ПРИПРЕМА ЗА ПРОСЛАВУ БОЖИЋЊИХ и ОСТАЛИХ НАДОЛАЗЕЋИХ ПРАЗНИКА.
Ову песму научимо, па ћемо је изговорити сви у глас после молитве пред св. Причешће:
СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ
Тајна Света, Тајна мила,
Кроз њу тече Божја сила.
Хранећи се хлебом, вином,
Хранимо се Божјим Сином.
Хлеб је Тело Живог Цара
И знак скупа свих добара,
А вино је знак Истине,
Знак Светиње и Врлине.
Ко се храни овом храном,
Овом храном одабраном,
ТАЈ СЕ ЗДРАВЉЕМ ПРИЧЕШЋУЈЕ
И СА ХРИСТОМ СЈЕДИЊУЈЕ.
НА ЗДРАВЉЕ И НА СПАСЕЊЕ!
     Од Бога Вам благослов, здравље, мир и радост на многаја и Благаја љета! „
  Светој чаши пришла су многобројна дечица у пратњи својих родитеља, која су на најлепши начин најавила рођење Богомладенца који је својим  рождеством отворио врата у живот вечни свим људима. Како обичаји налажу дечица су симболично везала једну мајку Госпођу Душанку Кузмановић, чланицу хора која их је даривала лепим и пригодним пакетићима, које је припремила са чланицом хора Госпођом Љиљаном Вукобрат а потом је као израз љубави била одрешена од те исте дечице. Све присутне у храму су поучили овдашњи пароси, прота Мића протумачивши  зачало светог Јеванђеља и прота Миле поучивши децу , кроз поучне приче које су њима разумљиве. Данас је све било лепо и посебно, а деца су на најлепши начин узели учешће у овом сабрању, кроз разне рецитације и појање  духовних песама предвођена диригентом Госпођицом Тамаром Пајдић, професорком музичке културе. По завршетку Литургијског сабрања, уследило је послужење за све присутне а деца су дружење наставила на часу веронауке и хорског певања, које се сваке недеље после свете службе одржава у сали парохијског дома. Нека нас рођење Богомладенца Христа обасја, да Господ управи кораке наше на свако добро дело и да се свих нас сети по својој милости у царству свом небеском.
Чтец Милош Ђак

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла