Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Почетак Госпојинског поста
У недељу 14. августа 2022. литургијским сабрањем верни Бољеваца су  са радошћу дочекали Госпојинског пост.
Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Драган Гвозденовић, старешина цркве, парох бољевачки који се стара о душама верних, мисионар јеванђељске речи, мисионар на Њиви Господњој, и речју и делом.
Певницу држи сјајна појачка група, а Апостол је читала Тања Деровић.
Госпојински пост је најкраћи од четири велика годишња поста и траје 15 дана, од 1/14. августа до 28/15. августа, али је строжији од Божићног и Апостолског, те православни хришћани због великог поштовања према Пресветој Богородици овај пост посте као и Велики пост. Црква је установила овај пост како би се сви сећали Пресвете Богородице и тражили молитвено заступништво од Ње.
Прота Драган је казивао о посту и молитви као првој неопходности на путу нашег спасења.

Црква сматра Пост као врло важну и значајну установу за духовни и телесни живот. Рана Христова Црква наставила је с поштовањем прописа ο посту, али је придодата духовна категорија, која проистиче из свеукупног Христовог учења.
Верне је прота позвао да се у све дане Госпојинског поста подвизавају првенствено у молитви и директном обраћању Богу, непрестано благодарећи Богу за сва добра, милост и неизмериву љубав Његову.
Нама остаје да се трудимо у милосрђу на делу, у љубави према ближњем. Припреме за први велики празник Преображење Господње су започете већ са првим даном Поста.
 
Бољевачка црква Свете Петке обновом  стасава у величанствену богомољу достојну свих који су узносили молитве кроз историју.
Како се украшава црква унутра, тако и споља заједно са портом која добија нови ограду. Општина Сурчин помаже изградњу зида око цркве.
И овом приликом поменућемо сада блаженопочившег Милету Радојевића, директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама који је са својом помоћником др Томиславом Бранковићем дао пуну подршку обнови бољевачке цркве Свете Петке.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла