Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
На Лазареву суботу, 20 априла 2019.године, у 8:00 часова, у храму Свете Петке, Литургију су служили протојереј Зоран Јовић и протонамесник Марко Симић. За певницом су појали ђакон Светогор Сандић, вероучитељ Димитрије Милановић, и чланови хора „Свети владика Николај Српски.“
Мноштво верног народа и деце свих узраста се окупило у светом храму, причестивши се Светим Тајнама Христовим, на отпуштање грехова и Живот Вечни.
Ученици петог разреда су рецитовали пригодне песмице, а сва деца су после Литургије, испред храма, послужена кроасанима које су спремили чланови Удружења спортских риболоваца „Лињак“,али и слаткишима и соковима.
Отац Зоран је беседио о данашњем празнику, истакао важност литургијске заједнице, и подсетио народ на сутрашњи празник- Цвети, и предстојеће дане до Васкрса.
У 17:00 часова, Вечерње је служио протојереј Зоран Јовић, а у опход око храма су ишли и протојереј Богдан Михајловић, протонамесник Марко Симић и ђакон Светогор Сандић.
После трократног опхода, испред храма су наступила деца из предшколске установе „Полетарац“, из Нове Пазове на радост свих присутних.
  Текст: ђакон Светогор Сандић
Фотографије: вероучитељ Димитрије Милановић,
 и Душан Тишма студент ПБФ

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла