Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Празновање на Воздвижење Часног Крста почело јe пrазничним бденије 26. септембра 2018. у цркви Свете Петке у Сурчину, и настављено Акатистом код Часног Крста на улазу у Сурчин.(http://www.eparhija-sremska.rs/novosti/osvecen-casni-krst-na-ulazu-u-surcin/)

Епископ сремски Василије са свештенством  освештао je Часни Kрст на новом молитвеном месту у суботу 3. октобра 2015. У свету у коме се промене мере делићима секунде,  данас  сваки путник намерник може  да се поклони Часном Kрсту који је обележје на улазу у насељено место Сурчин. Тај сусрет са Богом, макар и кратки разговор са Њим, у нашој души представља трептај исконског призива Истине и Живота.

Празниковање је настављено светом Литургијом у четвртак 27. септембра 2018. у препуном храму, кад је народ сједињен у молитви и Светим тајнама. После прочитаног Јеванђеља јереј Страхиња Голијан, парох сурчински говорио је о Часном Крсту Господњем у Јерусалиму где је био на поклоничком путовању предводећи групу верника. У својој беседи, отац Страхиња је поставио питање нашег данашњег односа према Господу и Часном Крсту на којем је Господ био разапет.

Сурчин ће добити још један Часни Крст висине 12 м, на Прекој Калдрми.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла