Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

„Колико и како данас сведочимо Христово васкрсење?“ – Прота Милош Весин у Бусијама

Предавање протојереја-ставрофора професора др Милоша Весина на тему „Колико и како данас сведочимо Христово васкрсење?“. у Недељу мироносица, 16. маја, 2021. године, пратио је верни народ Бусија (Епархија сремска) и из других Епархија наше Свете Цркве, чак и из расејања. Обележавање Дана Светих Ћирила и Методија почело је дочеком моштију Светог Нектарија Егинског и Акатистом овом Божјем угоднику.

Многољетствије проти Милошу певали су ангелским гласом чланови хора „Свети Јован Златоуст“ којим диригује проф. музике Тамара Пајдић а придружили су се свештенство са верним народом.

Драгог госта из Чикага представио је кратко протојереј-ставрофор Миле Јокић, е да би народ видео и знао ко им је у госте дошао, а потом је прота Милош промишљао, како то воли да каже на тему како ми данас сведочимо Христа, говорећи као и увек отворено о питањима вере и конкретног учешћа верних у литургијском животу.

Како каже прота Милош, данас су нам доступне све странице духовне литературе, све мисли Отаца Цркве, сви садржаји на телефонима, телевизији (још само камера у свети Путир да уђе) па и поред свега тога, озбиљно треба да се замислимо над нашим сведочењем Христа у свакодневном животу.

Предавање проте Милоша Весина је доступно на линку:

https://www.youtube.com/watch?v=G2AkiRyBhFk&t=72s

http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=27798

 

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла