Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Парастос свима невино пострадалима у акцији „Олуја“ одржан у капели у изградњи у касарни Бошко Палковљевић – Пинки, у Сремској Митровици

Војни свештеник из команде Прве бригаде Копнене војске из Новог Сада Ђорђе Стоисављевић, одржао је парастос свима невино пострадалима у непријатељској војној акцији  Олуја 1995. године у војној капели, у изградњи, у касарни Бошко Палковљевић – Пинки, у Сремској Митровици.

Парастосу је присуствовао Командант бригаде бригадни генерал  Жељко Петровић, са члановима свог колегијума и другим професионалним припадницима. Овим богослужењем и наша Војска се придружује свима који у болу и тузи саосећају са онима који су изгубили најдраже и поднели стравичан прогон.

Благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја: данас у једанаест часова сви наши храмови широм Србије и Републике Српске једним устима и једним срцем упутили су молитву највећем невином страдалнику у историји човечанства, Христу Господу за све његове верне следбенике из рода нашега који, у наше време, невино пострадаше.

Војни свештеник, отац Ђорђе, се присутнима обратио кратком беседом у којој је истакао да су, према речи Христовој:

,,Блажени који су прогнани правде ради, јер је њихово Царство небеско!” те да је народни геније проговорио кроз уста српског епског песника ,,Да је боље изгубити главу него своју огрешити душу!” Сагледавајући срамну Олују између ове две мисли пада у очи чињеница да је наш народ дубоко укорењен на обема из чега произилази да је наш свагдашњи став остати у добру и борити се за светлост, чиста образа и честита срца. Наша родољубива војска је то свагда сведочила, а надамо се да ће, с Божјом помоћи, тако  и на даље остати. Молећи се Господу за мир и добробит нашег многонапаћеног народа, упутимо му искрене и срдачне молитвене жеље да прими у своју топлу и бесмртну Очинску близину, све невино пострадале не само у Олуји, него и осталим ратним дејствима деведесетих година прошлог столећа. Певајући им химну благодарности и трајног сећања: Вјечнаја памјат! Вечан им спомен! призовимо мир Божји на нас и на земљу нашу и добру вољу међу свим људима, непредвидивог и немирног Балкана! Амин!”

Зорица Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла