Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Карловачка богословија је 10. новембра обележила свога Патрона Светог Арсенија Сремца, II Архиепископа српског. У недељу, 9. октобра празнично бденије служио Преосвештени Епископ сремски Господин Василије, уз саслужење гостију и професора у чину.

На сам дан, Свету Архијерејску Литургију служили су Преосвештена Господа Епископи, сремски Василије и топлички Арсеније. Саслуживали су ректори богословија, свештеномонаси, свештеници гости и свршени ученици Карловачке богословије. Пререзан је славски колач, те је Епископ сремски Василије предао као дар панагију Преосвештеном Арсенију, који и сам данас слави имендан. Потом се Преосвештени Арсеније обратио окупљенима, присетивши се свих славних претходника и јерараха који су служили у Светониколајевском саборном храму, који су по примеру Светога оца нашег Арсенија служили целим својим бићем Господу. Владика је рекао да нам ваља следовати том примеру службе и жртве који је испуњавао и испунио Свети Арсеније. Преневши поздраве Његове Светости, Владика је пожелео Преосвештеном Владици Василију и свима који се труде око Карловачке богословије пуно благослова и напретка у сваком добру.

У вечерњим сатима је изведена свечана Академија којом су обележене: 220 година постојања Карловачке богословије, 100 година од упокојења Ст. Ст. Мокрањца и 100 година од почетка Великог рата. Беседу је изговорио високопреподобни јеромонах др Клеопа Стефановић. На карју програма су додељене награде најбољим ученицима за њихове писане радове.

Уз захвалност Богу и Светом Арсенију, који нам је дао да још једном прославимо нашег небеског заштитника.

 доставио јереј Јован Милановић, професор богословије


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла