Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У четврту, Средопосну, недељу Васкршњег поста, 10.априла 2016. године, у Храму Св. великомученика Георгија у Угриновцима, служена је Света тајна Јелеосвећења.

Болује ли ко међу вама нека дозове старешине црквене те нека читају молитву над њим, и нека га помажу уљем, у име Господње. И молитва вјере помоћи ће болеснику, и подигнуће га Господ; а ако је гријехе учинио, опростиће му се“
(Апостол Јаков)

По овој речи Ап. Јакова, верујући  Угриновчани су након више деценија, по први пут у своме храму, присуствовали овој светој тајни.

Старешина храма, јереј Бојан Нинковић, поздравио је присутни народ, дајући објашњење и молитвено упутство, како би на најправилнији начин испратили ову свету тајну и заједно са служашчим свештеницима испросили од Господа опроштај грехова, исцељење и здравље, како за себе тако и за своје најближе.

У величанственој молитвеној тишини, Господу су приносили молитве:

јереј Страхиња Голијан, јереј Немања Мартиновић, јереј Зоран Перић, јереј Душан Вишекруна, јереј Јулијан Тодоровић, јереј Слободан Чавка и јереј Милан Ковачевић.

За певницом су поред домаћина, јереја Бојана Нинковић и јереја Александра Чавке, били појци Александар Пантић и Невенко Тинтор.

Након службе,  началствујући свештеник, јереј Страхиња Голијан је у својој дирљивој  беседи истакао значај ове, али и свих осталих светих тајни, поткрешивши је примером исцељења извесног господина Ђ. којем је на молбу свог зета С. наш отац Страхиња, са још  двојицом свештеника, служећи Св. тајну Јелеосвећења, од Господа измолио потпуно исцељење и оздрављење.

Овај пример, из не тако далеке прошлости, већ овог нашег времена и непосредног комшилука, доводи нас до закључка да ће се чуда догађати  онде где желимо и  где верујемо да ће се догодити.

Нека преблаги Господ услиши сваку нашу молитву и свима да овакву радост какву смо сви ми, у Угриновцима, осетили у нашем храму.

Нека је на здравље, спасење и избављење од болести и свих мука ово окупљање, а да Господ награди и сачува све наше свештенослужитеље којима је кроз Свету тајну Свештенстава, дао могућност да за све нас, кроз снажне молитве и Јеванђеља просе исцељења у Светој тајни Јелеосвећења.

 Александра Нинковић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла