Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На трећи дан Духова, 2. јуна 2015. године, епископ сремски Г.Г. Василије, освештао је обновљени Храм Преображења Господњег у Беочин селу.

Уз саслужење најодликованијих свештеника Епархије сремске: протојереја ставрофора Симе Вишекруне, протојереја ставрофора Бранислава Поповића, протојереја ставрофора Гавре Милановића, протојереја ставрофора Милета Јокића, јереја Вељка Грубца и ђакона Слободана Вујасиновића и Јована Рајака, у чин презвитера рукоположен је ђакон Дарко Кончаревић.

Разлога за радост, у овој малој православној заједници било је на претек, јер је последња велика обнова ентеријера храма била давне 1901. године.

Сви заједно, поносни и бескрајно захвални Господу, како на искушењу , тако и на благослову и радости што је обновом светиње какав је Храм Преображења Господњег, исписана нова страница историје Беочин села  и што је део пастирског делања и љубави , јереј Бојан Нинковић, заједно са својим парохијанима, уткао у обновљене иконописе ове светиње.

На крају Свете Архијерејске Литургије, епископ сремски Г.Г. Василије је уз родитељску беседу, изразио своје најдубље емоције и несебично, са присутним свештенством и верним народом поделио радост због завршених радова на историјској обнови ентеријера Храма Преображења Господњег. У свом обраћању, владика Василије се захвалио Општини Беочин, доделивши Грамату епархије сремске овој институцији, а коју је представљао председник општине Милан Шодић. Поред представника локалне самоуправе, захвалнице су добили и представници Владе АП Војводине као и благочестиви појединци. Захвалност се исказала и предстaвницима исламске заједнице, који су у овом великом историјском тренутку за Општину Беочин пружили подршку и својим присуством показали да смо пред Господом, у љубави, сви једнаки.

Историјску обнову прати и освећење за памћење. Архијерејску Литургију пратио је дечији црквени хор ”Херувими” под диригентском палицом попадије Александре Нинковић и који са пуним правом носи ово име.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла