Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На празник светог Теофилакта Исповедника у петак треће недеље поста 21. марта 2014. године у храму светих Кирила и Методија у Бусијама, обављена је исповест и причешће свештенства земунског намесништва. Свету Архијерејску литургију служио је Епископ сремски Василије а саслуживали су; протојереј-ставрофор Драгиша Топаловић парох сурчински, протојереј Драган Гвозденовић парох бољевачки и епархијски ђакон Слободан Вујасиновић. На радост свештенства исповедник је био архимандрит Доситеј Миљков настојатељ манастира Гргетег. Пред почетак свете Литургије Пређеосвећених Дарова прочитана је молитва пре свете тајне исповести. Поред свештеника светој тајни исповести и причешћа приступили су вероучитељи и мноштво варног српског народа и деце. Радостан дан за све присутне јер се у заједници са Епископом, свештенством, вероучитељима и верним народом, кроз свету тајну причешћа остварила заједница са живим Богом.
Епископ је на крају свете литургије и честитао свим присутним на примљеним даровима на овој светој литургији уз напомену да сада у овој четрдсесетници још више треба себе да преиспитамо и да се увек поправљамо и дограђујемо.
Да би све ово било овако лепо као што је било својски су се потрудили свештеници домаћини: протојереј-ставрофор Милорад Нишкић и јереј Мићо Ристић. Како у светом храму, тако и на трпези љубави, све је било у најбољем реду. Домаћице су све послужиле и свима је било пријатно код наших добрих домаћина.
Док су се свештеници, вероучитељи и верни народ послуживали у парохијској сали, Епископ се обратио присутним свештеницима и вероучитељима са речима о потреби образовања и васпитања свих нас.
„Драги оци, учитељи и вероучитељи вама се обраћам, ајде да одлепимо уста која су залепљена свим и свачим само не страхом Божијим и почнимо да разговарамо са људима и дјецом која су нам поверена, мало отвореније, искреније и једноставније. Какав нам је потребан свештеник, проповедник, учитељ и вероучитељ у двадесет и првом вијеку“, рекао је Епископ Василије у свом излагању.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла