Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У среду, 26. марта 2014. године Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова у селу Стејановцима у храму Св. оца Николаја. Саслуживали су му протојереј Гвозден Арамбашић, јереј Сава Мишановић и ђакони Слободан Вујасиновић и Миљан Лапчевић.
За време Свете Литургије заједнички су се исповедили и причестили свештеници и вероучитељи архијерејског намесништва сремскомитровачког. Исповедник је био протојереј Лазар Шапоња, пензионисани свештеник из Шида.
Поред свештеника и вероучитеља причестили су се сви ђаци ОШ “Вељко Дугошевић“ предвођени својим вероучитељем и надлежним парохом јерејем Дејаном Цвијетиновићем.
Преосвећени владика Василије честитао је свим присутнима приступање Светој тајни Исповести и Покајања као и Светој тајни Причешћа. У својој пригодној беседи истакао је значај сабирања свештенства архијерејског намесништва сремскомитровачког у Стејановцима. Поред тога осврнуо се на значај Свете тајне Исповести и Причешћа, значај Васкршњега поста за све православне хришћане.
После Литургије приређена је у сали Месне заједнице трпеза љубави коју је домаћински у складу са типиком Свете Четрдесетнице припремио домаћин јереј Дејан Цвијетиновић. За време обеда Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије одржао је слово на тему образовања човека који је створен по обличју Божијем и његовог васпитања и усавршавања кроз живот.
   „Драги оци, браћо свештеници, професори, учитељи, вероучитељи и сви верни, сви смо ми позвани и призвани да будемо сведоци истине и речи Господње. И свима народима треба да се проповеда реч јеванђеља јер је Христос рекао својим апостолима идите у све народе учећи их и проповедајте реч јеванђеља и ту благу вест да свима проповедате.“ Рекао је између осталог Епископ Василије у свом излагању.
Окупљањем свештенства Архијерејског намесништва сремскомитровачког у Стејановцима искориштена је прилика да се сви свештеници фотографишу за Шематизам Епархије сремске који је у припреми.

Архијерејски намесник сремскомитровачки протојереј Саво Ракита

 

 

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла