Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На светој Архијерејској Литургији Пређеосвећених дарова дана 14. марта ове 2014. године у храму светог исповедника Варнаве у Петроварадину обављена је и света тајна исповести и причешћа свештеника из подунавског намесништва. На светој архијерејској Литургији началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије а саслуживали су протојереј Јовица Јовановић парох сремскокаменички и јереј Бојан Нинковић парох беочински као и ђакони, епархијски ђакон Слобадан Вујасиновић и буковачки ђакон Славољуб Видаковић. Исповедник свештенства био је протојереј-ставрофор Лазар Ерић пензионисани парох крчедински. На самом почетку је прочитана молитва пред свету тајну исповести а у току свете Литургије свештеници су благословом епископа приступали светој тајни исповести. На крају су сви свештеница и вероучитељи намесништва а и већи број верника у заједници са својим епископом приступили светој тајни причешћа.
Сакако је ово био радостан дан за све вернике при храму светог исповедника Варнаве, као и за њиховог свештеника јереја Косту Ковјанића који је и припремио свети Агнец за литургију Пређеосвећених дарова и на крају припремио трпезу љубави за све свештенике, вероучитеље и госте. Наравно да су и Марте и Марије послугом допринеле да све буде како треба и доликује.
На крају свете Архијерејске Литургије Епископ Василије поучним речима обратио се свештенству, вероучитељима и верном народу.
„Са овим даном отпочели смо исповест свештенства у епархији сремској овде у овом светом храма страдалника и мученика Варнаве. Сећајући се наших светих, сећамо се и наших греха које исповедамо и очишћени кроз ове свете тајне идемо у сусрет живом Богу. Ми имамо привилегију да сваке литургије идемо у сусрет живом Богу“, рекао је епископ Василије у свом обраћању присутнима.
За време трпезе љубави Епископ Василије је изнео потребу озбиљности како свештеника тако и вероучитеља. Да у свему треба да се угледамо на Христа и у свему будемо пример другима. Наш народ и кад критикује свештеника никад ништа лоше не говори за Цркву и за Христа него за грешке нас људи који се морамо увек поправљати и дограђивати.

 

 

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла