Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Заштитници цркве и села  Бољеваца, Преподобној мати Параскеви, узносе се молитве од давне 1798 године од када датира црква која је уписана у Републичко културно наслеђе.

Стасавала је црква као и њен народ , ево већ трећи век. Сваки пут вас изненади својом бесцен лепотом духовном а и материјалном, с обзиорм да се у време Епископа сремског Господина Василија и старешине, протојереја-ставрофора Драгана Гвозденовића, обнова цркве приводи крају.

Торжественом Литургијом на дан празновања ове Божје угоднице, 27. октобра 2021. г. је чинодејствовао прота Драган, док су ангелским гласовима појали мирјани за певницом. Вероучитељ Данило Петровић  који је наследио Сребренка Видаковића, дугогодишњег вероучитеља и помоћника директора у основној школи у Бољевцима и будућег Мастер религиолога, који је у своју пастирску службу закорачио у свези клира Богомчуване Епархије источноамеричке.

У празничној проповеди прота Драган је казивао о светлом примеру подвижништва и љубави према Господу, Преподобне мати Параскеве на који треба да се угледамо, али и да се угледамо на све претке који су потомцима својим оставили ову богомољу да у њој кандило вере непрестано гори.

После свете Литургије уследио је троструки опход око храма а затим резање славског колача  у цркви. Добри домаћини, породице Гомбар и Царић су у славу заштитнице цркве приредили славски колач и трпезу. Како прота Драган живи пуним животом једног свештеника са својим парохијанима као у једној породици, тако је све што му је данас било у срцу поделио у цркви и за послужењем у порти, па смо чули и да има још пет година активне свештеничке службе до испуњења радног века. Овогодишњи славски кумови ће обављати и наредних пет година своје кумство, а свако је позван да им се придружи.

 


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла