Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У Четврту недељу по Пасхи, о Раслабљеном, дана 29.априла 2018.године, у храму Свете Петке у Новој Пазови служена је Света Литургија са почетком у 9 часова. Свету Литургију су служили протојереј-ставрофор Ђорђе Воларевић, пенз.парох и архијерејски намесник шидски, протонамесник Ђорђе Ковљен парох белегишки, јереј Марко Симић парох новопазовачки, протођакон Слободан Вујасиновић из Сремских Карловаца , и ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове. Торжествено је појао хор „Свети владика Николај Српски“ храма Свете Петке из Нове Пазове на челу са диригентом Тамаром Пајдић, проф. музике.  После заамвоне молитве пререзан је славски колач и освећено кољиво. Одслужен је мали помен за слушкињу Божију Тању Тешовић која је била члан овога хора.

Протојереј-ставрофор Ђорђе Воларевић је надахнуто  беседио о Светом Николају Охридском и Жичком који је заштитник овога хора, и истакао значај појаца и хориста у Православној Цркви. На крају беседе је подсетио на речи Псалмопевца Давида који каже:“Певаћу Господу у животу моме,псалмопојаћу Богу моме докле постојим.“(Пс.103,33)

Протојереј-ставрофор Миле Јокић ,архијерејски намесник старопазовачки је захвалио браћи свештеницима и ђаконима што су служили данас Свету Литургију и увеличали дан када новопазовачки хор прославља свога светитеља заштитника , и подсетио да хор постоји од 2005.године,и да су до сада певали у многим храмовима , не само по овим крајевима где Православни Срби живе, него чак и у Шведској. Отац Миле је још захвалио свима који су помогли у организацији овога дана , и онима који помажу,  служе и труде се у овоме храму .

„Певајте Богу нашем, псалмопевајте;

певајте, Цару нашем, псалмопојте.“  (Пс. 46,7)


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла