Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Хор Свети Стефан из Сремске Митровице донео духовну радост Карловачкој богословији

Ученици веронауке из основне школе Бошко Паковљевић Пинки из Сремске Митровице, окупљени у хору Свети Стефан под руководством вероучитеља и диригентице Александре Гаруновић први пут су појали у Карловачкој богословији, на дан Преподобног Алимпија Столпника.

Мала хришћанска заједница окупљена око Епископа сремског Господина Василија са  свештенством, професорима Богословије и ректором протојерејем-ставрофором Јованом Петковићем и младим богословима, синоћ је појала у славу долазећег најрадоснијег хришћанског празника  Рождества Христовог.

Учесници престижног фестивала Хорови под фрескама, Канцеларији за дијаспору и сарадњу са Србима у региону, бројним културним и духовним догађајима у Србији и ван ње, хор Свети Стефан, извео је духовне композиције и дочарао нам поново сва наша литургијска сабрања. Вредно је помена и извођење грчких композиција.

„Спаси Христе грешне људе све, спаси маму, тату, мене, све мушкарце и све жене,  а нас децу благослови јер знаш Христе, ми смо твоји! Оче наш који си на небесима, данас молим за благост Твоју, за наше Косово и Метохију, ми даљни преци косовске крви,следбеници Христове науке…“ казивао је надахнуто млади Миленко Лаћарац, ученик другог разреда основне школе који је пожелео свима да нас чувају анђелчићи. У изузетном нараторству и вођењу ове духовне вечери Миленку за кога смо чули да је прави мали стваралац са много исписаних песама, помагао је Лука Голубић.

Епископ сремски Господин Василије je заблагодарио деци која су донела духовнеу радост древној школи Карловачке богословије српског народа која је већ у тристолетном трајању изнедрила бројне генерације свештеника и  архијереја, неке од српских патријараха.

Зорица Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла