Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

хор из Сурчина

хор из Сурчина

ХОР ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ИЗ СУРЧИНА ДОБИО ПОСЕБНУ ЗАХВАЛНИЦУ ЗА НЕСЕБИЧНУ ПОМОЋ МАЛОЈ НЕВЕНИ ИЗ ЖИТОРАЂЕ

У Руском дому се 4. јуна 2014 окупио свет у малом да солидарно помогне болесној малој Невени из Житорађе за коју су се ангажовали школски другови, а затим и сви мештани, све структуре власти, људи изван житорађе и наши Срби из дијаспоре.

Учешћем на добротворном концерт у Руском дому који увек излази у сусрет за све потребе наших грађана, прикупљена су знатна новчана средства. Својим композицијама, песмом и игром, учесници су настојали да сем свог великог срца и несебичне помоћи пруже утеху Невени која и поред проблема са плућима и дисањем, у ишчекивању операције у инсотранству, обавља своје дужнсоти, полаже испите у школи и не тражи ниједну привилегију.

Црквени хор из Сурчина је за своје учешће добио посебну захвалницу, дар великог срца из Житорађе. Захвалницу је уручио вероучитељ Горан Антанасковић, а примио је диригент хора мр Предраг Стаменковић.

Захвалнице су припале Његовој Светости Патриајрху Иринеју чијом милошћу је благословен концерт и додељена новчана средства из Фонда Патријарх Павле, за помоћ малој Невени, Амбасадору Руске Федерације у Београду Његовој Екселенцији г. Чепурину, Руском Дому, Градимиру Станићу, управитељу Издавачке Фондације и штампарије СПЦ.

Поред Хора Пресвете Богородице из Сурчина, на овој изузетно дирљивој вечери учествовали су КУД  Градимир и КУД Прве економске школе из Београда, Црквени хор „Бисери“ из Житорађе

***

Црквени хор у Сурчину основан је благословом епископа сремског Господина Василија 3. априла 1998. године. Први хоровођа био је Господин Предраг Миодраг, он је водио хор до месеца октобра 1998. године, а потом је диригентску палицу преузела професорка виолине госпођа Венија Томић Жарковић. Хор 2002. године преузима Татјана Бокић уз свесрдну асистенцију Миле Марковић. Од јануара 2010. године  хором управља мр. Предраг Стаменковић. Данас мешовити хор у Сурчину броји око 30 чланова и сваке недеље поју Свету Литургију у храму. Носилац је бројних признања у Србији и региону, чест је гост на разним духовним и културним дешавањима.

Зорица Зец


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла