Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Припадници 204. ваздухопловне бригаде одали су годишњи помен као и парастос својим погинулим саборцима, пријателјима и колегама који су трагично настрадали у удесу транспортног хеликоптера Ми – 17, који се срушио 13.03.2015. на подручју Сурчина, током операције трагања и спасавања, када је животно угрожена беба транспортована из Рашке у Београд.  Страдали су пилоти мајор Омер Мехић, капетан Милован Ђукарић, и механичари летачи заставници Небојша Драјић и Иван Миладиновић као и лекари са новорођеном бебом.

Годишњи помен почео је војним протоколом у амфитеатру бригаде минутом ћутања и обраћањем заменика команданта пуковника Жељка Билића. Након помена, припадници су на челу са командантом, бригадним генералом Предрагом Бандићем прешили у Параклис Св. пророка Илије где је бригадни свештеник поручник Предраг Докић служио парастос погинулим члановима посаде.

Након парастоса свештеник Предраг обратио се присутнима и напоменуо да су Омер, Милован, Иван и Небојша својом жртвом испунили и прихватили одговорност Христове љубави, из одељка недељног јеванђеља месопусне недеље  „уколико учинисте једном од ових најмањих од моје браће, мени сте учинили“…

Због дара Христове љубави оваква жртва несме бити заборављена, а нећемо је заборавити ако будемо следовали њихов пример.

Годишње молитвено сећање на погинуле припаднике 204. ваздухопловне бригаде испраћено је поновним елементарним непогодама, поплавама и ванредним стањем у Србији што нас је подсетило на  2014. када су се у акцији спасавања од поплава и тада својим примером истакли погинули чланови.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла