Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Фрушка гора, трећа Света гора Европе и Медитерана, Војислав Д. Девић

Градска библиотека Нови Сад, четвртак 13. фебруар 2020. г. у 19 часова

Представљање књиге „Фрушка гора, трећа Света гора Европе и Медитерана“ Војислава Д. Девића и других аутора биће одржана у читаоници Градске библиотеке у Новом Саду , у четвртак 13. фебруара у 19 часова, преноси РТВ.

Ова књига, као троиподеценијски опус рада и борби архитекте, урбанисте, картографа и миротворца Војислава Девића, је са једне стране огледало суштинског историјског културног, духовног и природног значаја Фрушке горе а са друге стране и фрушкогорски завет за даља истраживања њене јединствености и светости и за унапређење њеног правног статуса у Свету гору Србије, Европе и света.

Војислав Д. Девић је истраживач, теоретичар и практичар просторног планирања, урбанизма, архитектуре, заштите градоградитељског наслеђа, екологије, футурологије, картографије и геостратешких пројеката. Учесник на преко тридесетак стручних и научних симпозијума србског, југословенског, европског и светског нивоа са својим ауторским рефератима. Сарадник и аутор неколико десетина урбанистичких планова и пројеката. Аутор већег броја чланака објављених у стручној и дневној штампи. Аутор је 12 самосталних изложби у земљи и иностранству од којих је најважније учешће на Светској изложби ЕКСПО 2010 у Шангају у павиљону Србије, 10 књига и 24 двојезичних и тројезичних инфо карата.

Извор: Радио-телевизија Војводине


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла