Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У петак 15.маја у парохијском дому при Храму Свете Петке у Сурчину јеромонах Димитрије (Плећевић) игумана Манастира Тумане говорио је о Туманским преподобним оцима Зосиму Синаиту и Јакову Новом. Предавача је најавио јереј Страхиња Голијан, парох при Храму Свете Петке.

Отац Димитрије је на ову тему говорио десетину пута овог пролећа у неколико места у Србији, истовремено претстављајући и књигу о овим Светим људима, али сваки пут благодат Духа Светога му даје такво надахнуће да су му и предавања и прича о овим светитељима другачија по начину казивања, али иста по упечатљивости и јачини. И публика је та, која својом заинтересованошћу подстакне предавача на који начин ће сведочити о два светитеља Зосиму Синаиту који се открио пре неколико векова и Јакову Новом нашем савременику. Овога пута сурчинска публика је показала велико интересовање и заинтересованост за ова два светитеља и изразила жељу да у што скоријем времену оде и поклони се Светим моштима истих.

О томе како су ископаване мошти оца Јакова, говорио је јеромонах Петар (Богдановић) сабрат туманске обитељи.

Зорица Ковачев


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла