Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У сусрет Богојављењу, на градском базену ПСЦ „Пинки“ одржан је Сабор пливања ученика основних и средњих школа за Часним крстом. Овај сабор који се одржава другу годину за редом, подржали су Град Сремска Митровица преко Градске управе за културу и спорт, као и Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Организатори су Одбор за верску наставу Епархије сремске и Светосавска омладинска заједница у Лаћарку.

На Сабору који се одржава са благословом Епископа сремског Василија, мало освећење воде савршили су прота Драгомир Сандо, председник Одбора за верску наставу Епархије сремске и архијерејски намесник сремскомитровачки прота Саво Ракита. Испред градске управе присуствовали су председник Скупштине Града Владимир Павловић, заменик градоначелнице Петар Самарџић, директор ПСЦ „Пинки“ Саша Бугаџија и главни секретар Спортског савеза Града Сремска Митровица Немања Црнић. Колеге вероучитељи постарали су се да све протекне у најбољем реду, угостивши тачно стотину ученика из школа митровачког актива.

Пласман ученика у три категорије:

од 1. до 4. разреда

  1. Миљан Тодић
  2. Никола Сувић
  3. Неда Родић

од 5 до разреда

  1. Душан Мрваљевић
  2. Матеја Видовић
  3. Милица Вуковић

средње школе

  1. Немања Радовић
  2. Дане Јовелић
  3. Милош Бајић

 

Циљ овог Сабора је и духовни и телесни развој деце, али и промоција ваннаставних активности које нуди са собом школска катихизација, како би деца била што бољи људи у друштву које сви заједно чинимо, а на спасење свих породица и васцелог српског друштва уопште.

Стефан Недић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла