Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У четвртак 16.јуна 2016.године мошти Свете мајке Ангелине су пренете из храма Свете Петке у капелу Васкрсења Христовог на Новом гробљу у Новој Пазови. У 17 часова су испраћене из храма Свете Петке , а око 17:30 часова су дочекане у улици Крајишкој недалеко од капеле и Новог гробља. Мошти су пренели протојереј-ставрофор Миле Јокић,архијерејски намесник старопазовачки, протојереј Срђан Ђурђевић, протојереј Mиле Лујић и јереј Никола Деспот. По доласку моштију свештеници архијерејског намесништва старопазовачког и вероучитељи са верним народом су кренули у литији према новогробљанској капели певајући тропаре Вазнесења и преподобној мајци Ангелини. Када су мошти постављене у средишњи део капеле, служен је акатист преподобној мајци Ангелини уз певање свих присутних. После акатиста, беседио је протојереј-ставрофор Миле Јокић, а затим се  јереј Никола Деспот припремљеном беседом обратио народу. Док су вероучитељи и студенти ПБФ певали духовне песме,народ је целивао мошти, затим их је протојереј Богдан Михајловић помазивао, а јереј Марко Симић и јереј Велибор Симић су делили иконице и брошуре о Светим Бранковићима.

У капели Васкрсења Христовог мошти преподобне мајке Ангелине остају до суботе када ће бити пренете у храм Свете Тројице у Новој Пазови.

Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла