Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

После дочека светих моштију у Бингули у 17 часова из храма Светог Великомученика Георгија настављено је даље благодатно ходочашће Мајке Ангелине, према селу Ердевик. На самом улазу у село свечана и бројна литија, сачињена од целокупног свештенстава шидског намесништва и верног народа била је спремна да сусретне и прихвати мошти. Његово Преосвештенство епископ сремски Господин Василије ни овог пута није жалио ни труда ни воље да и овде буде са својом паством и да са њом подели сву радост овог благословеног сусретања. Свечана литија, праћена појањем унела је мошти Мајке Ангелине у храм Светог оца Николаја у Ердевику. Потом је уследио Акатист мајци Ангелини, којим је началствовао сам епископ. По завршетку акатиста поучавајући сабране владика је истакао сву важност састрадавања и несебичног давања у љубави, позивајући све сабране да следе пример Мајке Ангелине.

Пошто је верни народ целивао Свете мошти у 18 часова почело је Вечерње богослужење. Сви сабрани су још једном у молитви потврдили истинску жељу да буду причасници небеских добара и да својим примером покажу истинску љубав и поштовање. Свете мошти Мајке Ангелине остале су ове вечери у Храму Светог Николаја где ће бити све до Пређеосвећене Литургије која ће бити служена 5. априла у 9 часова.

вероучитељ Никола Лукић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла