Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На овај велики празник у храму Свете Петке Литургију су служили протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки и јереј Марко Симић. Литургија је почела у 9 часова, а певао је хор „Свети владика Николај Српски“ на челу са диригентом, проф. музике, Тамаром Пајдић. Упркос лошем времену и разним спортским активностима која обавезују децу сваког викенда, у ова два дана је дошло и причестило се Светим Тајнама 256-оро деце свих генерација.

Од увођења верске наставе у школе, захваљујући првом вероучитељу у Новој Пазови, оцу Милу Јокићу, садашњем архијерејском намеснику старопазовачком, овде се традиционално мноштво ученика причешћује на Литургијама. Тако се чини и даље, без обзира на тешкоће и препреке са којима се вероучитељи сусрећу у свом раду и бризи о духовном узрастању наше деце, а сигурно труда, љубави и пажње не мањка и у другим крајевима наше земље.

После Литургије свој деци је подељено послужење и слаткиши које је храм Свете Петке уз добру вољу верног народа обезбедио за све присутне.

Верујемо и надамо се да ће сав наш народ увидети и схватити да је у Цркви право и једино спасење и смисао свега, а сви родитељи чешће доводити децу у цркву на Свето Причешће.

Светогор Сандић


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла