Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Асоцијација избегличких и других удружења Срба из Хрватске са Завичајним удружењем Славонија из Инђије организовала је и ове године 31. маја традиционалну манифестацију 8. Крајишки црквено – народни свесрпски сабор код манастира Крушедол на Фрушкој гори.
У манастирској цркви свету архијерејску Литургију и парастос за све Србе који су погинули и нестали током XX века служио је владика сремски Василије са свештенством сремске епархије.
За време свете Литургије епископ Василије је рукопложио јерођакона Киипријана,сабрата манастира Крушедол у чин јеромонаха.
Због трагедије која је посљедњих дана задесила Србију, Републику Српску и регион и проузроковала велике материјалне штете и губитак људских живота, Организациони одбор Сабора „Крушедолска звона 2014“ у консултацији са СПЦ одлучио је да ове године изостане културно-забавни дио програма и да Сабор има само духовни карактер.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла