Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
У четвртак 10. децембра 2015. године, у вечерњим часовима непознати починиоци извршили су вандалски напад на парохијски храм у Горњем Товарнику (Р. Хрватска) поломивши украсне жардињере испред храма.  О почињеном вандалском чину обавештена је дежурна патрола полиције у Товарнику, која је изашла на лице места како би констатовала почињену штету. По завршеном увиђају полиција  је обавестила управу парохије да је материјална штета мала и да нема основа за кривично гоњење, иако се ради о покушају застрашивања српског становништва и очигледном изливању најекстремније националистичке мржње према светињи.
          Ово је већ други пут како се скрнави храм Светог Георгија у Горњем Товарнику у последње три године. Непозната лица су у ноћи 28. јула 2012. каменицама полупалa прозоре на Светом храму. Такође и о том вандалском акту је обавештен командир полиције у Товарнику који ништа није предузео како би се починиоци пронашли и сходно закону казнили.
Јереј Никола Гвозденовић
привремени парох горњотоварнички

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла