Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На Светли Петак, када света Црква прославља Живоносни Источник, 17. априла 2015. год. Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, осветио је новоположене темеље храма Преноса моштију Светог Оца Николаја у Вишњићеву.  Данас је то уздигнут величанствени храм омалтерисан споља и изнутра, а радови на храму се настављају. Захваљујући старању презвитера Николе Пробојчића и његових парохијана, благочестивих приложника, храм стасава на ползу Вишњићева, рода српског и наше целе Свете Цркве.

У селу Вишњићеву делује и Удружење жена које је заслужно за етно кућу која чува успомене на Филипа Вишњића, на традицију, историју и културу овога места.

У овој згради где  је некад била основна школа, уређена је етно-собу и напуњена ручним  је радовима. Велики ходник уређен је на музејски начин, па са етно-собом чини „Сећање на Филипа Вишњића” – слепог гуслара, народног песника који је у овом селу живео, а овде је и сахрањен. Жене су саме прикупиле кревет, креденце, ормаре, канабе, донирале своје ручне радове, а ускоро се планира и библиотека. Подршку за активности налазе у Општини Шид.

За храмовну славу, летњег Светог Николаја вредном свештенику, оци Николи Пробојчићу притичу у помоћ парохијани и Удружење жена Вишњићево. чији је председник гђа Гордана Шкорић.

З.З.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла