Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Захваљујући Богу нашем и Божјем угоднику Светом Нектарију, ако и људима добре воље, у храму Свете Петке  у Сурчину се од недеље, 17. априла 2016. гоине налази икона са честицом моштију овог Божјег молитвеника који је многима подарио исцељење.

Када нас снађу овоземаљски проблеми, сетимо се вере Светог Нектарија, његовог живота, обраитмо се светитељу нектарију искрено са молитвом, да нас избави од сваке невоље. Посебно се овоме светитељу обраћају болесни од најтежих болести којасвакога дана узима живот деце,младих и старих.
После вечерњег бденија служен је Акатист Светом Нектарију Егинском. Јереји Страхиња Голијан и Слободан Чавка, пароси храма Свете Петке су са верним народом изговарали молитве и радосно појали светитељу молећи га да им услиши моитве.
У препуном храму, где су бројна име прочитана током служења Акатиста, где је Свети Нектарије међу нама, и ова сурчинска богомоља постала је још једно место утехе и снаге за оболеле од карцинома. Да споменемо да се Акатисти Светом Нектарију читају у Саборном храму и Световаведењском манастиру у Сремским Карловцима, где се налази честица моштију Светог Нектарија.
Свакога дана од 8 до 19 часова (недељом до 18 часова)  моћи ће да се целива икона са честицом моштију Светог Нектарија Егинског, а после васкршњих празника,биће одређен дан када ће се њему служити Акатист.
У среду, 20. априла у 18 часова у парохијском дому при храму Свете Петке у Сурчину биће предавање на тему
„Карцином – болест савременог доба“
говоре:  протојереј-ставрофор проф. др  Драгомир Сандо, духовник при цркви Ружици
др Зоран Козомара, хирург-онколог
др Бојана Крајновић, радиолог
З.Зец

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла