Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У дванаесту недељу по Духовима,
04. септембра 2022. године, када наша Црква молитвено прославља Светог Мученика Агатоника, у храму Светих Кирила и Методија у Бусијама, са почетком у 18 часова, служен је Молебан за почетак нове школске године. Чин призива Светог Духа на почетку нове школске године служили су протојереј-ставрофор Миле Јокић, старешина храма Светих Кирила и Методија у Бусијама, протојереј Мићо Ристић, сабрат овог храма и јереј Никола Ерцег, парох при храму Светог Јована Шангајског у Батајници и вероучитељ Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бусијама. Молитвеном призиву Светог Духа присуствовала је помоћница директорке ОШ „Бранко Радичевић“ у Бусијама Госпођа Дивна Атлагић, са наставницима и учитељима ове школе, родитељима, као и ученицима, које су на молебан позвали вероучитељи јереј Никола Ерцег и вероучитељ Милан Шево.

Многобројни ученици, заједно са родитељима, који су дошли да саборно узнесу молитве Господу и Пресветој Богородици, испунили су храм Светих Кирила и Методија у Бусијама.

Пригодном беседом присутне је поздравио протојереј-ставрофор Миле Јокић, старешина храма Светих Кирила и Методија у Бусијама захваливши се свима који су узели учешћа у овом молитвеном чину, пожелевши им успешну и благословену школску годину. Ученицима су подељени слаткиши, које је припремило свештенство храма.

презвитер Никола Ерцег


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла