Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

У недељу 31. августа у Парагову са почетком у 18 часова одржан је братски састанак свештенства и вероучитеља архијерејског намесништва подунавског. Састанку је претходио молебан за призив Светог Духа и успешан почетак нове школске године. Архијерејски намесник се обратио сабраном народу са  жељом омасовљења и ревности у похађанју молебана и светих богослужења.

Уочи почетка нове школске године прва тачка дневног реда била је и посвећена управо веронауци, а у циљу што боље припремљености и усаглашавња обавеза  у настави. Између осталог разматрала се актуелна литература за верску наставу, али и обавезе предавача према школској установи у смислу администрације већег обима.

У другом делу састанка следио је договор око предстојеће редовне ревизије црквених општина и парохија подручног намесништва и подсећање на предстојеће дужности и обавезе за текућу годину. Као што је и уобичајено за сам крај састанка остала су актуелна питања, запажања, предлози и сугестије.

Уз пригодно послужење архијерејски намеснијк протојереј-ставрофор Гавро Милановић се захвалио сабраћи и вероучитељима на ревносном одзиву, колегијалном и конструктивном сабрању.

 

Ognjena-Marija


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла