Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

На Бадње јутро 06.Јануара 2020.г. у 05,оо часова велики број парохијана парохије храма Вазнесења Господњег у Руми је кренуо заједно са својим надлежним свештеником јерејем Ђорђем Санчанином пут ка Малој Ремети. Дошавши у манастир Малу Ремету јереј Ђорђе Санчанин,парох I парохије храма Вазнесења Господњег у Руми је служио јутрење богослужење а за певницом су певали студенти ПБФ у Београду,г-дин Милан Васић студент I године ПБФ-а у Београду и г-дин Михајло Санчанин,студент IV године ПБФ-а у Београду.По завршетку јутрењег богослужења јереј Ђорђе Санчанин се надахнутом беседом обратио присутним парохијанима .По завршетку беседе сав окупљени благочестиви народ је кренуо у оближњу шуму где је извршено сечење бадњака.Након сече бадњака сви заједно са својим надлежним парохом су кренули пут Руме ка свом Вазнесењском храму. У 09,30 служена је света литургија којом је началствовао јереј Драган Арсеновић,парох II  парохије а за певницом су певали јереј Ђорђе Санчанин и Милан Васић,студент I године ПБФ-а у Београду.

На Бадње вече у 16,оо часова служено је вечерње богослужење којим је началствовао пензионисани парох и некадашњи архијерејски намесник румски протојереј-ставрофор Јован Јовичић а саслуживали су јереј Драган Арсеновић,парох  II парохије и јереј Ђорђе Санчанин,парох I парохије.За певницом су певали г-дин Милан Васић,студент I године ПБФ-а у Београду и вероучитељица г-ђа Биљана Гудовић заједно са децом из наше парохије која су одговарала на јектеније. По завршетку вечерњег богослужења освећени су бадњаци.Велики бадњак у црквену порту донели су коњаници из наше парохије.По паљењу бадњака многобројном благочестивом православном српском народу се обратио јереј Ђорђе Санчанин са надахнутом беседом у којој је нагласио значај и важност празника рођења Богомладенца Господа Исуса Христа али исто тако упутио верни народ на молитву за нашу браћу и сестре у Црној Гори као и да очувамо мир у себи и око нас,што је и главна порука Божића.

Захваљујући удружењу жена „Викторија“ из Краљеваца спремљене су чоколаде за сву нашу децу.За украшавање наших дарова потрудили су се г-дин Пера Сремчевић и г-ђа Наташа Смољановић. Г-ђа Снежана Башић је направила сличице наше светиње за сву нашу децу.Коло Српских Сестара и благочестиве мајке из наше парохије су се потрудиле да направе мале бадњаке и обезбеде слана пецива,слатке колаче,слаткише и чај за сав окупљени верни народ.Чланови црквеног одбора нашег храма заједно са благочестивим парохијанима су обезбедили кувано вино и ракију.

Честитамо Вама и целокупном православном српском народу рођење Богомладенца Господа Исуса Христа уз најрадоснији хришћански поздрав „МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ-ВАИСТИНУ СЕ РОДИ“ !

Текст и фотографије,

Јереј Ђорђе Санчанин,парох прве парохије храма Вазнесења Господњег у Руми.


Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла