Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11

Његово Преосвештенство Г. Василије, Епископ сремски, служио је свету архијерејску Литургију у суботу 16. јануара, у храму Св. Василија Острошког у Новим Бановцима, уз саслужење протојереја-ставрофора Милана Бороте, протојереја-ставрофора Стевана Станковића, јереја Бојана Нинковића и јереја Бранислава Мишковића, те протођакона Слободана Вујасиновића и ђакона Немање Теофиловића. Повод за ово молитвено окупљање била је годишњица упокојења нашег брата у Христу и саслужитеља Ђорђа Вишекруне, блаженопочившег ђакона румског и главног уредника радија Епархије сремске „Српски Сион“.

Владика Василије се у својој беседи након Литургије присетио лика и дела покојног ђакона, који је између осталог више година службовао у Сремским Карловцима као епархијски ђакон и службеник Црквеног суда. Ђакон Ђорђе остао је у успомени свима који су га познавали као човек доброг срца, који је неизмерно волео свога Господа и Његову Цркву.
Након свете Литургије, сабрани народ отишао је на новобановачко гробље, где је над гробом усопшег ђакона извршен чин освећења надгробног крста и помен за упокојење његове душе. Помен су служили протојереј-ставрофор Недељко Марјановић и јереј Душан Вишекруна.
Вечан му спомен!

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла