Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Акатист Пресветој Богородици Тројеручици и предавање у храму Светих Кирила и Методија у Бусијама
У четврту недељу Васкршњег поста, 11. априла 2021. године, после Акатиста Пресветој Богородици Хиландарској Тројеручици који је с одслужио отац Мићо Ристић, парох бусијски и отац Никола Ерцег парох цркве Светог Јована  Шангајског у Батајници одржано је духовно вече, прво у низу.
Предавање на тему: „Вера наша, вера славна, наша вера православна“ одржано је  у сали парохијског дома храма Светих Кирила и Методија у Бусијама.
 Предавање је одржао свештеник Никола Ерцег.
Пре почетка предавања чланови хора Свети Јован Златоусти храма Светих Ћирила и Методија на Бусијама су отпевали песму Вера наша вера славна наша вера православна, док је уводно слово дао протојереј-ставрофор Миле Јокић.
Основне идеје предавања су биле: Црква и њен идентитет су неодвојиви од идентитета верника.
Идентитет Цркве се не мења али начин на који се он изражава у историји је нешто што је прилагодљиво.
Идентитет Цркве је у Царству Божјем и нама је Христос док је био на земљи показао вредности тог Царства па тако и данас можемо да проверавамо у разним ситуацијама поређењем са оним, како би у њима реаговао Христос.
Црква даје смисао верницима и њен идентитет лежи у могућности да зна излаз из лавиринта живота и да на крају тог излаза увек јесте Црква и светлост Христова.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла