Епархија сремска – српска православна црква
Епархија сремска 1 Епархија сремска 2 Епархија сремска 3 Епархија сремска 4 Епархија сремска 5 Епархија сремска 6 Епархија сремска 7 Епархија сремска 8 Епархија сремска 9 Епархија сремска 10 Епархија сремска 11
Акатист Светом Нектарију Егинском и предавање у храму Светих Кирила и Методија у Бусијама
У недељу на Цвете 25. априла 2021. г. у 18 Акатист и предавање оца Стефана из Велике Ремете
На Велики уторак Јелеосвећење у 18 часова
У пету недељу Васкршњег поста, 18. априла 2021. године, после Акатиста Светом Нектарију Егинском који је одслужио отац Мићо Ристић, парох бусијски и отац Никола Ерцег, парох цркве Светог Јована  Шангајског у Батајници. верници су миропомазани уљем из кандила поред чудотворних моштију Светог Нектарија Егинског, са острва Егине. као што се каже, на дар сте добили на дар и дарујте, тако је и отац Никола даровао уље које је донео са Егине.
Протојереј-ставрофор Миле Јокић се кратко обратио у цркви позивајући верне да пређу у црквену салу парохијско дома, казавши да смо прешавши половину Часног поста, пошли у сусрет Васкрсу, не чекајући да Васкрс дође до нас.
Предавање на тему: „Света Тајна Јелеосвећења и њен значај за наше здравље и спасење“ одржано је  у сали парохијског дома храма Светих Кирила и Методија у Бусијама, а предавач је био свештеник Никола Ерцег.
Пре почетка предавања чланови Хора Свети Јован Златоусти храма Светих Ћирила и Методија на Бусијама су отпевали песму Маријо славна, док је уводно слово дао прота Миле Јокић.
Основне теме предавања биле су: поред Свете Евхаристије и Свете Тајне просветљења (крштења) Света Тајна Јелеосвећења која се сврстава међу најстарије Свете Тајне у Цркви. По Светом Николи Кавасили „свештеничким молитвама савршава се и Света Тајна Јелеосвећења, то је тајна која пружа исцељење телесне слабости и опроштење грехова онима који је примају…“ На основу овог сведочанства Светог Николе Кавасили Тајна Јелеосвећења изражава њен светотајински карактер само уколико се схвате у једном црквеном контексту. Кроз јелеј Господ даје благодат Духа Светог и та благодат лечи болне, подиже раслабљене, повраћа сумашедше.
После предавања верници су оставили цедуље са сугестијама и предлозима за нова духовна сабрања, а затим су примили по иконицу Васкрсења Христовог и разне дарове из руку свештеника Николе Ерцега. Овом приликом подељени су бесплатно примерци листа Православље, светосавско звонце и Православног Мисионара.

Дизајн и израда сајта Dizajn i izrada sajta Neospindle IT Usluge i Rešenja
Контролна Табла